06-02-06

Denken, denken, denken

Ik ben er bijna uit, denk ik: ik ga ermee stoppen, met die lerarenopleiding. Ik ga enkel nog Vakdidactiek vervolmaken (zoals mijn promotor dat zo mooi kan zeggen). Dan heb ik toch nog een beetje afwisseling :-)

Ik weet alleen nog niet of ik de goede beslissing zal nemen. Ik weet niet of ik niet gewoon stop om het mij gemakkelijker te maken. Of ik niet gewoon opgeef omdat ik zwak ben. Maar langs de andere kant heb ik heel veel moeite met dingen 'op te geven' als ik het niet meer aankan, dat besef ik wel als ik terugkijk naar de vorige jaren. Hoeveel gemakkelijker zou het niet geweest zijn als ik na 1e Kan al met piano gestopt was? Hoeveel frustatie zou ik mij daarmee niet bespaard hebben? Waarom zou ik de lerarenopleiding nog verderdoen? Om vrijstellingen te halen. Wat zou het nut hiervan zijn? Die vrijstellingen zijn nog maar 3 jaar geldig, en ik denk niet dat ik binnen dit en 3 jaar opeens heel erg graag leerkracht wil worden (zo graag dat de vier redenen die ik heb om geen leerkracht te willen worden allemaal wegvallen). En als dat zou gebeuren, zou ik gaan voor een Getuigschrift van Pedagogische Bekwaamheid; dat kan je halen terwijl je werkt. Dan ben ik van die begeleiders-zonder-ook-maar-enige-sociale-vaardigheden vanaf. Dus ja, zelfs de vrijstellingen-reden valt weg.

En toch blijf ik maar twijfelen. Typisch :-S

Oh ja, voor ik het vergeet: ik heb vandaag uitgedokterd hoe ik het schrijven van de definitie van magie ga aanpakken en ik heb een uur geschreven. Minder dan gepland, maar toch beter dan niets. En het gaat goed, eens ik begonnen ben! (Om toch te eindigen met een positieve noot ;-))

16:47 Gepost door Lena | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Hoi Lena,

Na een crisisdag inzake mijn thesis en zo ben ik op zoek gegaan naar informatie over procrastinatie en zo kwam ik op je blog terecht. Ontzettend veel van de dingen die je schrijft komen me bekend voor. Ik vraag me af waar jij hulp gezocht hebt en hoe je er eigenlijk achter gekomen bent dat je extreem uitstelgedrag hebt en niet zomaar een lui persoontje bent. (wat ik ook vaak van mezelf denk).
Nu ja, ik weet niet of je het ziet zitten om contact met mij op te nemen. Ik zou het in ieder geval wel fijn vinden om eens met je te mailen en zo via een ervaringsdeskundige ;) misschien wat meer te weten te komen over procrastinatie.

Blijkbaar studeren we trouwens dezelfde richting. Nu is de vraag natuurlijk of we dat ook in dezelfde stad doen. (freaky eigenlijk...)

Gepost door: Juno | 09-02-06

Hey Hey Juno,
Ik heb je al een mailtje gestuurd, maar voor alle zekerheid laat ik je nu dus mijn mailadres weten, want misschien bekijk je je ongewenste post niet.
Als je wilt praten of informatie wilt, mail me maar!

Gepost door: Lena | 27-03-06

De commentaren zijn gesloten.