28-03-06

Bedankt lieve mensen

Vandaag ging het iets beter: ik ben niet zo moe meer (maar toch nog een beetje moe), had geen hoofdpijn (diepe zucht van opluchting) en heb twee uur gewerkt (het dubbele van de voorbije weken). 

Ik heb wel niet getypt, maar ik heb teksten aangeduid (wat ook nodig is); voor typen ben ik nog te moe, vrees ik.  Ik ga vanaf donderdag (want morgen doe ik sowieso niets voor mijn thesis wegens afspraak bij Studieadvies en dergelijke en muziekschool) afwisselen tussen typen en aanduiden (tenzij ik zo goed bezig ben met typen dat ik gewoon wil doordoen, natuurlijk, zo dom ben ik nu ook weer niet). 

Ik wil ook de mensen die al gereageerd hebben op mijn blog bedanken, want het doet me echt heel goed.  En Anneke: ik heb me aan de afspraak gehouden: ik heb gisteren mijn kamer op orde gezet (er stond een deel nog in dozen wegens verbouwingen) en dat stelde ik nu al twee maanden uit.  Het deed deugd, echt waar :-)  Echt bedankt, het doet me echt wat om te lezen dat er mensen zijn die zich herkennen in mijn verhaal, want niemand van mijn vriendenkring of familie begrijpt echt wat ik 'voorheb'.  Ik trek me eraan op. 

Ik heb gisteren ook een heel goed gesprek gehad met mijn vriend.  Elke keer als ik hem zei dat ik niet (of weinig) heb kunnen werken, klonk hij heel teleurgesteld en werd ik heel bang dat hij enorm teleurgesteld zou zijn als het mij niet zou lukken om mijn thesis af te krijgen tegen eind april.  Maar hij heeft gisteren gezegd dat hij dat niet erg zou vinden als ik mijn best heb gedaan, want meer kan ik niet doen.  Dus: ik ga heel hard mijn best doen, en als het niet lukt, dan is dat niet zo erg; want er is altijd nog tweede zit én: als ik heel hard mijn best doe, moet er na april niet zoveel meer gebeuren aan mijn thesis en ben ik er in juni of zo al vanaf. 

Samengevat: ik ga heel hard mijn best doen om mijn thesis af te krijgen tegen eind april; als dat niet lukt, doe ik gewoon verder en dan wordt het eind mei.  Punt.  Geen excuses.  Geen uitvluchten.  Gewoon af.  Dubbelpunt. 

(Wat steun en slaap toch niet met een mens kunnen doen, he?  Ik voel me echt al veel beter dan gisteren.)

22:37 Gepost door Lena | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

En ik? Ik heb mijn rekeningen betaald! yeah !
Ik ben blij dat je je beter voelt en meer doen als je best, kan je ook niet dus....
Groetjes

Gepost door: Anneke | 29-03-06

Komaan zus! Dag zus,

Waarschijnlijk verwacht je hier niet echt een reactie van mij, maar ik wou toch eventjes zeggen dat ik er ben voor je, ook al kan ik je nerges mee helpen.. Ik weet totaal niet wat je allemaal doormaakt, maar dat betekent helemaal niet dat ik je niet geloof, het is gewoon allemaal nogal moeilijk te begrijpen voor een buitenstaander.. Als je dit zelf niet meemaakt is het ook bijna onmogelijk om grondig te begrijpen, en eerlijk gezegd begrijp ik het liever niet goed dan het zelf mee te maken, want ik zie hoe hard je ervan afziet.. En ik haat het om je zo te zien, ik wil je zien lachen, stralen en genieten. Dat verdien je ook! Je bent een superzus en ik zou je voor geen geld van de wereld willen ruilen.. En hier een klein geheimpje.. Ik heb altijd al naar je opgekeken en doe dit -ondanks je tegenslagen- nog altijd even hard.. Ik zeg dit niet om je onder druk te zetten, helemaal niet, want wat er ook gebeurt, ik vrees niet dat er ooit een dag zal zijn dat jij mijn voorbeeld niet zal zijn.. Raakt de thesis niet op tijd af, dan is het zo, werk op je eigen tempo en geef hem in 2e zittijd af.. Je geraakt er wel meisje! Maar doe het niet voor anderen, doe het voor jezelf.. En als je de moed helemaal zou verliezen, denk er dan aan aan hoeveel mensen er echt zijn voor je, ook al begrijpen ze niet wat je doormaakt. Dat is juist het mooie aan vriendschap en liefde.. Je bent er altijd voor elkaar, ook al begrijp je de ander helemaal niet.

Khou van je m'n zus!

Gepost door: Maaike | 01-04-06

De commentaren zijn gesloten.