04-04-06

Driemaal is scheepsrecht?

Ik probeer nu al twee dagen een bericht te posten (een gepassioneerde oproep aan mijn familie om mij gerust te laten) en het gaat niet!  Ik zal het dus nu in twee kappen, misschien is het bericht te lang.  Nu dus eerst een overzicht van wat ik al gedaan heb en dan (voor de derde keer!) mijn gepassioneerde oproep (maar waarschijnlijk iets minder gepassioneerd dan de vorige twee ). 

Ik ben vorig weekend met vrienden op weekend geweest naar de Opaalkust in Frankrijk, dus ik heb daar bitter weinig geslapen.  Resultaat: zondag was ik moe, moeder, moest en had ik hoofdpijn.  Ik heb gisteren dus uitgeslapen (lees: een uur langer geslapen) en een vrije voormiddag genomen (wat ik nog een hele week ga doen om uitgerust te geraken van de voorbije weken) en in de namiddag heb ik gedaan wat ik wou doen: teksten over Romeins recht diagonaal doorgelezen en bepaald welke ik ga gebruiken en welke niet.  En natuurlijk heb ik ook in de namiddag nog gerust, maar ik heb mijn doelstelling gehaald! 

Vorige vrijdag heb ik mijn doelstelling ook gehaald: Robinson was dan helemaal aangeduid; mijn twee basisteksten van Romeins recht zijn dus vanaf vrijdag klaar voor 'schrijfgebruik' (Moussourakis was de vrijdag daarvoor al volledig aangeduid -ik heb de week daarvoor dus toch iets gedaan, maar wel bitter weinig).  Vannamiddag ga ik proberen te schrijven aan ofwel de definitie ofwel Romeins recht. 

Nieuwe doelstelling: op het einde van de lentevakantie (paasvakantie, dus) wil ik mijn eerste hoofdstuk af hebben, behalve het probleem veneficium

11:32 Gepost door Lena | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoi,

Ik heb procrastinatie. En ik vind het verschrikkelijk!!
Op de basisschool en op de middelbare school tot de derde klas deed ik alles op tijd en was ik één van de beste uit mijn klas ( vwo).
Maar in de 4de klas koos ik een te moeilijk profiel en de bijbehorende perfecte vakken om het perfecte baan de vinden later, wat te moeilijk voor me was!
Ik moest toen het jaar overdoen en sindsdien is het begonnen !!! Ik stel alles uit! Ik moest toen in dat jaar de 4 de bijna over doen en ben daarna twee keer gezakt in de 6de!! Ik ben nu NOG STEEDS bezig met mijn dilpma , niet omdat ik dom ben , maar ik STEL alles uit!! Ik heb ook het probleem dat ik ALLES perfect wil en het beste wil! En als het niet perfect lukt , dan stel ik het uit! En dit ( het uitstellen) heeft zowat mijn leven overgenomen! De kleinste dingen stel ik uit!! Bijvoorbeelde tandarts bellen om een afspraak ( moet ik al een maand doen) of zelfs mijn nagels lakken bijvoorbeeld.
Ik vind het verschrikkelijk!!! Ik zit er echt mee!
En als ik het dan niet doen , dan HAAT ik mezelf!!
Ik ga echt ff hulp zoeken , want dit kan niet langer!!

Gr melanie

Gepost door: melanie | 19-04-08

Binnen welgeteld 4 uur en 55 minuten loopt de deadline af voor het indienen van mijn thesis.

Als ik je blog lees, herken ik mezelf helemaal. Uitstellen, de goeie intenties, maar telkens opnieuw in de val trappen en dan als de kampioen van de zelfoverschatting denken " morgen een betere dag, en alles komt wel goed".

Wel, minder dan 5 u van mijn deadline en na enkele slapeloze nachten kan ik zeggen: 't komt niet meer goed.

Zal ik het ooit leren?
Laat ons hopen, want ik ben dit schuldgevoel, de mislukkingen, en de pijn die ik mijn omgeving daarmee aandoe zo moe... :(

Gepost door: eeuwig student | 22-08-08

De commentaren zijn gesloten.