08-04-06

Eerste Hulp Bij Procrastinatie

Aangezien ik de laatste tijd al een paar vragen om hulp heb gekregen, volgt hier een handleiding: EHBP (Eerste Hulp Bij Procrastinatie).

Wat kan je doen tegen procrastinatie?

Stap 1: Vaststellen of je echt procrastinatie hebt. 

Hoe? Lees de kenmerken beschreven in de links. Lijkt dit een beschrijving van jou of lijkt het alsof deze blog ook door jou geschreven kon worden? Welkom dan in de wondere wereld van procrastinatie.

Stap 2: Leren omgaan met procrastinatie.

Hoe? Zoek hulp.

Waar? Er zijn verschillende mogelijkheden:

Lees de tips die je vindt door de klikken op de bovenstaande links en dan de webpagina's te lezen en pas ze toe. 

En/of zoek boeken over procrastinatie, koop ze of leen ze uit en pas de tips die je daarin vindt toe. 

En/of zoek professionele hulp. Als je nog op school zit: ga naar het CLB of naar Studieadvies. Voor de werkenden: ga naar het CAW of een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) en daar zullen ze je helpen. 

Veel succes, het zal niet gemakkelijk gaan, maar je komt er wel!

Dit is wat ik heb gedaan (en nog doe): de webpagina's helpen mij, maar vooral Studieadvies is voor mij heel belangrijk omdat dit persoonlijke begeleiding is. Het is vooral belangrijk om uit te zoeken wat voor jou het beste is, daarom heb ik er verschillende mogelijkheden in opgenomen. Ik vind niet dat ik de meest geschikte persoon ben om anderen te helpen met het 'bestrijden' van procrastinatie, omdat ik er nog altijd mee worstel en nog regelmatig het onderspit delf. Het enige wat ik kan doen is begrijpen wat anderen meemaken en tips geven die ik zelf niet altijd volg (en dan voel ik mij een beetje hypocriet); je moet het nu eenmaal zelf doen. Voor emotionele steun sta ik volledig ter ieder beschikking, ten dele omdat ik mij daar ook aan optrek.

Andere dingen nu: mijn (bijna) dagelijks verslag van het thesisslagveld.

Donderdag heb ik heel weinig gedaan, ik ben enkel naar Studieadvies geweest en daarna heb ik niets meer gedaan. Ik had maar 3 à 4 uur geslapen, dus dat was te verwachten. Vrijdag heb ik ongeveer een uur gewerkt, ik heb al een deel geschreven van Romeins recht (ok, ik had dat deel vorig jaar al geschreven, ik heb het dus gewoon in mijn document 'Eindwerk' geplakt) en mijn indeling is er ook al volledig. Ik heb het verdeeld in heel kleine stukjes, zodat het maandag (hopelijk) gemakkelijker zal zijn om te beginnen. Het organisatorische is dus achter de rug.

Wat wel belangrijk is, is dat ik mij zo slecht voelde rond 17u omdat ik weer een dag niets gedaan zou hebben, dat ik gewoon ben begonnen. Ik ga vooruit, traag, maar toch vooruit en dat is al iets.

18:17 Gepost door Lena | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Te gek dit, ik wist niet dat het bestond maar alles is zo herkenbaar! Tot nu toe kwam ik er mee weg maar ik ben nu gewoon mn propedeuse in gevaar aan het brengen. Superbedankt voor de links!

Gepost door: Michiel | 06-03-11

De commentaren zijn gesloten.