05-07-06

Ik ben het beu

Ik ben het echt beu, kots-, kots-, kotsbeu!  Waarom begrijpen ze niet dat al dat gezaag en gezeur en verwijt en gedreig mij helemaal niet helpt?  Ik ben geen vechter, ik ben niet iemand die per sé wilt bewijzen dat zij gelijk heeft en de rest niet.  Ik ben iemand die vertrouwen krijgt door het vertrouwen van anderen.  En momenteel geloven noch mijn ouders, noch mijn grootouders in mij.  Ik krijg bijna dagelijks het verwijt dat ik niets doe of niet genoeg doe, en dat alles omdat mijn thesis nog niet af is. 

Wel, ik ben de enige van mijn familie die ooit een universiteitsthesis moest schrijven, dus ze moeten allemaal hun mond houden want ze weten er niets van!  Totaal niets, nada, noppes, niks! 

Mijn vader had dit weekend zelfs het lef om te zeggen dat hij ook een eindwerk moest schrijven!  Hij heeft nooit hogeschool gedaan (begonnen, maar gestopt) en hij heeft op school gestudeerd voor metser. Oh ja, een eindwerk van het middelbaar is echt te vergelijken met een thesis van de universiteit.  Echt hoor, papa.  En ik heb in het middelbaar echt geen eindwerken moeten maken, ze, echt niet. 

Gewoon degoutant!  Ik moet mij elke dag verdedigen, elke dag slikken, want als ik zo'n dingen zou zeggen, heb ik een dikke nek en moet ik respect hebben.  En ik kan het echt niet meer, het is gewoon te veel, ik kan niet én schrijven aan een thesis én maar blijven slikken dat ik niets doe. 

Op zo'n momenten wou ik dat ik op kot zat.  Geen gezaag, geen verwijten, geen dreigementen. 

Ik wou dat ze in mij zouden geloven, op basis van de 15 jaar (lagere school bijgerekend) dat ik wél geslaagd ben zonder al te veel problemen.  Ik wou dat dit opwoog tegen dit ene jaar dat het niet zo goed gaat. 

Maar dat is blijkbaar te veel gevraagd ... 

22:24 Gepost door Lena | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Sterkte Blijven vechten ! Doe het volledig voor jezelf! Het is nu heel moeilijk voor je maar de dag dat je buiten loopt met dat papiertje op zak is een mijlpaal in je leven. Het geeft je grote steun en zelfvertrouwen.

Ik heb toen ook geweten wat het is om alles alleen te moeten doen zonder steun en met een hoop gezaag. Goddank kon ik wel op kot. Maar amaai toen ik hoorde dat ik geslaagd was! Dat ik bewezen had het alleen te kunnen! Niet aan hen maar aan mezelf!

you never walk alone! knoop het in je oren!...... (Gorki)

Gepost door: mandragora | 05-07-06

procrastinatie -70% (aanrader voor premature ejaculatoren) o maar dat is herkenbaar. neen van die opmerkingen zijn niet bevorderlijk. kunnen in je hoofd blijven malen. kan je potje van gaan overkoken.. met wel die nuance dat ik niet al te veel vertrouwen verdien. en dan aan iedereen moeten zeggen dat me dat wellicht toch een thesisjaar te wachten staan. dát is pas iets om naar uit te kijken. o, een klassieker:
-Morgen naar de studiebegeleiding.
-Studiebegeleiding? Zijde gij dan zo dom?
slikslik
in elk geval sta jij al ver. de rommel uit het hoofd bannen zeker en doorzetten. ik vertrouw je! ;-)

Gepost door: piro | 06-07-06

Succes! Jijzelf weet dat je je best doet en hoe moeilijk het ook is, dat is het enige wat telt.

Bovendien mag de thesis in een geschiedenisopleiding niet onderschat worden. Veel mensen begrijpen niet dat zo'n thesis in onze opleiding enorm belangrijk is dat die meestal niet te vergelijken valt met het werk dat men heeft aan een thesis in andere opleidingen, ja, zelfs andere universitaire opleidingen. Dat is anderzijds wel logisch natuurlijk want in die andere richingen heeft men dan wel weer stages en zo.

Ik blijf voor jou duimen!

Gepost door: Evelien | 06-07-06

De commentaren zijn gesloten.