31-08-06

Thesis hier, thesis daar, thesis overal

Ik woon samen.  Eindelijk.  En het is zalig!  Ik geniet van elk moment, want ik ben dat niet gewoon, in één huis wonen met iemand die mij zo graag ziet dat hij dat vrijwillig doet.  En met iemand die mij geen verwijten maakt.  Een leuke verandering, en ze was nodig. 

Ik ben meer ontspannen nu, ik voel mij beter (ik voel mij toch al geen loser meer) en ik vind het zalig dat hij de laatste is die ik zie wanneer ik ga slapen en de eerste die ik zie wanneer ik wakker word. 

Maar de duistere schaduw van de thesis blijft overal aanwezig, klaar om toe te slaan.  "Voorlopig gaan we nog even door, het lichtend pad, het verkeerde spoor." 

Maar ik kom er wel, hoeveel bochten, kronkels en stops mijn trein ook zal maken.  In februari ben ik afgestudeerd en klaar voor alles wat mij nog te wachten staat. 

Nog even doorbijten ...

15:51 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-08-06

De B van Bek dicht!

Vanaf nu zal ik proberen om "Bek dicht!" te zeggen (of roepen of schreeuwen of fluisteren, wat dan ook dat helpt) tegen:

1) Het stemmetje in mijn hoofd dat maar blijft zeggen dat ik niets waard ben, niets kan en niets zal kunnen en mijn thesis dus nooit zal beëindigen,

2) Mijn familie die maar blijft zeggen dat het mij niet zal lukken (niet iedereen) en maar blijft vragen hoe het gaat met die thesis (waardoor ik mij slecht voel),

3) Bepaalde vrienden die "voorlopig genoeg van mij hebben" omdat ik zogezegd ondankbaar ben,

4) Mijn promotor en copromotor die mij blijven opjagen.

Ik doe wat ik wil wanneer ik wil waar ik wil, want het is mijn thesis en ik moet ze schrijven, dus laat mij met rust (tenzij je iets bemoedigend zegt, natuurlijk )! 

Tegen mijn vrienden (de echte) wil ik het volgende zeggen: bedankt.  Ik heb jullie nodig, en jullie zijn er voor mij, en da's meer dan ik ooit had kunnen wensen.  Ik heb nog nooit zo veel vrienden gehad die voor mij klaarstonden en het doet ongelooflijk veel deugd.  Soms (zoals gisteren) vergeet ik gewoon de goeie dingen omdat mijn zwartgallige kant het overneemt, maar jullie zijn er altijd om mij eraan te herinneren dat het leven meer is dan die thesis.  Zonder jullie zou ik niet zijn wie ik nu ben en zou ik niet staan waar ik nu sta. 

You guys make my day, every time. 

22:04 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-08-06

De L van Loser

Het gaat niet. Ik kan niet werken. Ik weet niet waarom, maar ik krijg gewoon niets meer gedaan. Ik zit achter mijn laptop en doe niets. Ik verspeel kostbare tijd, dat weet ik ook wel. Maar het kan mij niet meer schelen. Ze hebben gelijk gehad, en ze zullen in de toekomst ook nog gelijk krijgen. Mijn thesis zal niet afgeraken, en dan hebben ze weer gelijk gekregen, mijn familie. Ik ben het gewoon zo beu om te vechten. Het liefst van al wil ik het gewoon opgeven: niet meer werken, niet meer proberen, niet meer vechten tegen die rotprocrastinatie die alles verpest; gewoon in mijn bed liggen zielig te wezen. Al mijn zelfvertrouwen is weg. Mijn verdediging tegen mijn familie is weg. Mijn moed is weg. Mijn vechtlust is weg. Ik kan het gewoon niet meer. Ik kan het niet opnieuw. Ik kan niet opnieuw beginnen, echt niet. Ik voel mij een mislukkeling, een Loser met een hoofdletter L. Mijn vader had dan toch gelijk. Ik ben niets, ik ben niemand. Ik kan niet eens een thesis schrijven.

16:16 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |