19-12-06

Als je me echt kende ...

Gisterenochtend (heruitzending van vrijdagnamiddag) een aflevering gezien van Oprah die mij heel erg geraakt heeft.  Het ging over 'The High-School Challenge': alle problemen op school (middelbaar) zijn te herleiden naar dezelfde oorzaak: te weinig verbondenheid tussen de leerlingen.  En het meeste dat naar voor kwam herkende ik: je alleen voelen, gepest worden, gekwetst worden door je vrienden, ... 

De leerlingen daar moesten op een bepaald moment in groepjes gaan zitten en zich openstellen naar de andere leerlingen toe, leerlingen die niet tot hun vriendenkliek behoorden, wat heel moeilijk is.  Ze moesten de zin 'Als je me echt kende, zou je weten dat ...' afmaken.  En Oprah zei toen dat de kijkers dat ook moesten doen, en dan moest je je afvragen of je vrienden en je familie het antwoord hierop zouden kennen. 

Ik weet het niet.  Maar straks weten jullie het wel, want ik ga het nu zeggen. 

 

Als je me echt kende, wist je dat ik het verschrikkelijk vind dat mijn vader mij negeert telkens als mijn thesis weer niet af is. 

Als je me echt kende, wist je dat ik mijn ouders nog nooit heb horen zeggen dat ze van mij houden. 

Als je me echt kende, wist je dat ik mij elk moment van de dag schuldig voel tegenover mijn vriend, familie en vrienden omdat ik niet aan hun verwachtigen voldoe omdat mijn thesis niet af is. 

Als je me echt kende, wist je hoe erg ik echt vind dat mijn thesis maar niet afgeraakt en ik nu dus aan het trissen (!) ben, hoe blasé ik er soms over doe. 

Als je me echt kende, wist je dat ik anderen niet wil opzadelen met mijn problemen omdat ik ervan overtuigd ben dat ze wel betere en belangrijkere dingen te doen hebben dan naar mijn probleme te luisteren, dus val ik ze niet lastig.

Als je me echt kende, wist je dat ik altijd bang ben om niet te voldoen, om alles te verliezen wat ik nu heb, omdat ik niet vind dat ik het verdien.   

 

Als je me echt kende, wist je dat ik nog nooit, bij niemand, helemaal mijzelf heb durven zijn. 

13:25 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.