20-12-06

Reality check

Vandaag een mailtje gekregen van een medeprocrastinator, en ik moet zeggen dat ik nu even van mijn melk ben, zoals ze dat zeggen.

Een student Geschiedenis aan een andere universiteit als de mijne heeft onlangs zelfmoord gepleegd omdat het juist uit was met zijn lief en omdat die student ook aan een tweede thesisjaar begonnen was en de thesis ging niet vooruit. Ik denk niet dat dit de enige twee redenen zijn, er zullen nog wel andere dingen geweest zijn ook, maar ik moet zeggen als die twee dingen bij mij zouden gebeurd zijn, ik ook wel erg diep zou zitten.

En dit zet alles toch weer in een ander perspectief: hoe slecht het ook gaat met die thesis, de rest gaat toch nog goed, dus zo slecht gaat het niet met mij. Sommige dagen zie ik dat gewoon niet in.

Wat natuurlijk niet wilt zeggen dat ik er nooit aan gedacht heb, maar dan slechts enkele seconden, want dan denk ik direct aan alle goede dingen in mijn leven: mijn vriend, mijn vrienden, mijn familie, mijn hobby's, ... En dan gaat het weer beter. En natuurlijk heb ik nog altijd deze blog om mij in af te reageren, want elke keer als ik eens goed gehuild heb terwijl ik hier mijn 'slechte' gedachten aan het spuien was, voelde ik mij beter. Gisteren heb ik zelfs nog heel goed kunnen werken. Natuurlijk geen hele dag, maar ik heb meer gedaan dan ooit tevoren in die paar uur dat ik gewerkt heb. Dus da's heel erg goed.

Om af te sluiten nog een tip voor alle thesisstudenten onder ons (en natuurlijk ook alle studenten in het algemeen, maar ik denk dat een thesisstudent het toch wel wat moeilijker heeft, ik spreek uit ervaring): jij bent je thesis niet. Het is niet omdat je thesis niet afgeraakt, omdat het niet goed gaat, dat jij mislukt bent. Je thesis is maar een klein aspect van wie je bent, er is nog zoveel meer aan jou, dus dat zegt niets over jou als persoon. Zelfs niet als je een procrastinator bent. Ik vergeet dit ook nog regelmatig, maar het hangt altijd wel ergens in mijn onderbewustzijn te zweven, waardoor ik er veel minder helemaal aan onderdoor ga. Dus: je thesis is NIET gelijk aan jou!

11:00 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heb een tijdje niet meer gevolgd hier. was te druk aan het procrastineren waarschijnlijk... ja, gelukkig zijn er vele andere dingenin het leven. gelukkig.

Gepost door: piro | 04-01-07

De commentaren zijn gesloten.