24-02-07

Weer eens doorverwezen ...

Mijn nieuwe begeleidster van Studieadvies werkt vanaf maandag niet meer op Studieadvies. Met andere woorden: ik krijg weer een nieuwe begeleidster. Ik vind dat niet heel erg, maar het is toch wel een beetje lastig, weer mijn verhaal doen, weer een nieuwe aanpak (waarschijnlijk), weer afwachten of het wel gaat klikken.

Ik vind het ook spijtig omdat het juist zo goed klikte met mijn nieuwe - nu dus eigenlijk oude - begeleidster, het was precies alsof ik al jaren door haar begeleid werd. Ik weet bijna zeker dat als we bijvoorbeeld collega's waren geweest of zo we vriendinnen geworden waren. Nu niet natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat ik me echt op mijn gemak voelde bij haar en ik het gevoel had dat ik haar alles kon vertellen.

Om eerlijk te zijn, moet ik bekennen dat ik een beetje bang ben; wie weet klikt het niet en val ik zonder begeleiding, en ik weet dat ik dat niet aankan. Maar ik weet ook wel dat het niet moet klikken - met mijn psychologe klikte het ook niet fantastisch - en we moeten elkaar niet leuk vinden, maar voor mij is dat wel belangrijk. Want als ik mij goed voel bij iemand (zoals bij mijn twee vorige begleidsters), zal ik mij meer openstellen en eerlijker en diepgaander over mijn gevoelens en angsten praten. Ik zal mij wel weer zorgen maken om niets, en in ieder geval weet ik het vrijdag.

Dinsdag heb ik een afspraak met mijn copromotor, hij heeft mijn vertalingen nagekeken. Dus daarvoor is het ook al angstig afwachten: zijn ze wel goed genoeg? Ik weet dat er genoeg aan veranderd zal moeten worden, da's logisch: ik studeer geen Latijn-Grieks, maar ik ben bang dat ik alles opnieuw ga moeten doen.

Het goede nieuws is wel dat deze angsten mij niet doen panikeren, omdat ik weet dat dit normale angsten zijn waarmee elke student geconfronteerd wordt. Geen paniek dus, maar wel een klein hartje.

19:38 Gepost door Lena in Thesis | Permalink | Commentaren (2) | Tags: angst, studieadvies |  Facebook |

Commentaren

Misschien valt die nieuwe wel 100 % mee!

Gepost door: Sandrissimo | 25-02-07

hee ja, das vervelend dat je weer een nieuwe begeleider krijgt. mààr, positief blijven! die begeleider zal wel meevallen. no worries!
en je bent echt wel goed op pad, eh! alles op je eigen tempo en dan komt dat in orde! :-)
mijn begeleider van de organisatie waarvoor ik mijn thesis maak, heeft ook door dat ik mijn eigen tempo heb. en ik moet zeggen dat ik veel minder panikeer en dat het me wel lukt. fjew! :-)

Gepost door: beate | 26-02-07

De commentaren zijn gesloten.