06-03-07

Veel te vertellen

Ik heb inderdaad veel te vertellen, dat komt ervan als je het aanvullen van je blog uitstelt ...

Eerst en vooral: de afspraak met de copromotor. Mijn vertalingen zijn goedgekeurd, maar volgens mij heeft hij ze niet echt nagekeken. Ik denk dat hij ze gewoon heeft doorgelezen, en ik had verwacht dat hij ze zou vergelijken met de originele Griekse/Latijnse tekst, maar ja. Ze zijn goedgekeurd en dus kan hij mij - normaalgezien - niets meer maken (op dat vlak toch). Opluchting alom, dus.

Vrijdag was een redelijk belangrijke dag voor mij: ik heb een inzicht gehad (zo'n lichtje dat boven je hoofd gaat branden) en ik heb mijn nieuwe begeleider op Studieadvies ontmoet.

Eerst het inzicht, dat is het belangrijkste voor mij. Vorige week was er een aflevering van Oprah waarin dikke mensen die een maagverkleining hadden ondergaan kwamen spreken over de problemen die ze daarna ondervonden. Wat hadden ze voor? Wel, ze hadden de reden waarom ze dik waren niet aangepakt (dit wil zeggen: ze hadden hun eetverslaving niet aangepakt, ze konden zich gewoon niet meer volproppen), waardoor ze een andere verslaving ontwikkelden, meestal aan alcohol. Een transfer-verslaving, dus. Ze dachten dat al hun problemen opgelost zouden zijn wanneer ze slank zouden zijn, maar dat was dus niet waar. En een paar dagen later ging bij mij het licht aan: ik doe dat ook! Ik denk (dacht) ook dat wanneer mijn thesis af is, alles opeens veel beter gaat zijn: ik ga mij niet meer minderwaardig voelen, ik ga opeens veel zelfvertrouwen hebben, ik ga geen paniek meer voelen, ik ga niet meer angstig zijn, ik ga beter kunnen slapen, ... Maar dat is helemaal niet waar! Want wanneer mijn thesis af is, zal ik wel andere zaken vinden waardoor ik mij minderwaardig zal voelen en dan ga ik mij zorgen beginnen maken over het vinden van werk en ga ik daar weer over panikeren en angstig zijn, ... En toen ik dit besefte, viel er een blok van mijn schouders, zeker toen ik tegen mijzelf zei: "Je thesis zorgt ervoor dat je een diploma hebt, niets anders, niets meer en niets minder."

Nu over de nieuwe begeleider: het klikt niet zo goed, maar misschien is dat niet slecht. Het is een man, dus hij denkt al heel anders dan ik, en hij begrijpt mij ook niet zo goed. Maar misschien wordt het tijd dat iemand eens een ander licht op mijn probleem doet schijnen, wie weet. In ieder geval, in mei komt mijn oorspronkelijke begeleidster terug, dus het is maar voor twee maanden, en hij spreekt het liefst af om de twee weken, dus als het echt niet zou klikken, moet ik hem toch niet veel zien. En de opdracht die ik heb gekregen is heel goed te doen: twee uur per dag werken, een uur in de voormiddag en een uur in de namiddag. Wat dus goed lukt, ik heb voor mijzelf de lat een beetje hoger gelegd, een uur per dag meer als het gaat, dus we zullen wel zien hoe dat vlot. Ik hoop goed ...

15:42 Gepost door Lena in Thesis | Permalink | Commentaren (2) | Tags: studieadvies, inzichten, procrastinatie |  Facebook |

Commentaren

dat is prachtig dat je dat inzicht hebt gekregen! en het is zeker waar. een thesis is maar relatief, eh. het is veel werk, maar relatief. :)
en ondanks dat het niet zo goed klikt met de nieuwe begeleider, blijf je toch positief!
keep up the good work!! :D

Gepost door: beate | 06-03-07

't Zit allemaal in 't koppeke, 't is daar dat ge de klik moet maken, maar het inzien is het begin van de "klik" hé...
Wat die begeleider betreft, verandering van spijs doet eten hé, moest het echt niet goed gaan, dan is het toch maar voor korte tijd.

Gepost door: Sandrissimo | 06-03-07

De commentaren zijn gesloten.