04-04-07

Hier gaan we weer ...

Sinds maandag leef ik in een bijna constante staat van paniek. Niet de paniekaanvallen van juli (gelukkig), maar gewoon dat rare gevoel in mijn rug en de achterkant van mijn hoofd (te vergelijken met de dag voor een examen wanneer ik nog heel veel moest leren). Dus nog geen echte paniek, geen paniekaanval, maar toch paniekgevoelens. Gelukkig slaap ik nog goed, anders was het echt wel erg geweest.

Ik werk wel ongeveer 4 uur per dag (gisteren iets minder omdat ik moe was), wat veel beter is dan mijn opgelegde 2. Het is alsof ik wakker geslagen ben, opeens gaat het wel. Ik wou gewoon dat ik die slag een maand eerder gekregen had, dan was mijn thesis af geweest voor eerste zit. Maar ja, met jezelf slaan uit frustratie kom je geen stap verder, dus ik heb mij er -ongeveer- bij neergelegd. Maar ik wil wel dat mijn thesis in mei af is, zodat ik in juni kan afgeven (verbeteren en zo); en niet eind, maar begin juni! Dan kan ik eind april tenminste zeggen dat mijn thesis binnen X-aantal weken af zal zijn. Kwestie van de teleurstelling wat te verzachten.

Ik heb al mijn opzoekwerk gedaan, en nu zou ik moeten beginnen schrijven. Maar de gedachte alleen al zorgt voor kleine paniekgolven, wat het niet gemakkelijk maakt. Och ja, moeilijk gaat ook.

11:14 Gepost door Lena in Thesis | Permalink | Commentaren (5) | Tags: angst, uurrooster |  Facebook |

Commentaren

Misschien kan je eens een homeopathisch middeltje proberen waar je rustiger van wordt? Ik vind zelf dat passiflora erg goed werkt bij zenuwen en paniektoestanden.

Gepost door: Sandrissimo | 04-04-07

@ Sandrissimo Doe ik al: R14 overdag (om rustiger te worden) en Natudor 's avonds (om te kunnen slapen). Als het echt niet meer gaat, neem ik Bach Rescue Remedy. Ik denk wel dat de R14 niet sterk genoeg meer is, dus ik zal eens op zoek gaan naar die passiflora.
Als ik deze dingen niet zou hebben, zou ik echt door mijn dak gaan, vrees ik.

Gepost door: Lena | 04-04-07

Die passiflora is van "dokter Vogel" denk ik, kreeg ik in de apotheek tegen de examenstress van mijn oudste. Zelf ook geprobeerd en dat helpt echt wel. Dat ruikt wel heel kruidig, gelukkig moet je het gewoon doorslikken!

Gepost door: Sandrissimo | 05-04-07

Als ik dit zo lees, is het zo pijnlijk herkenbaar. Ik stel uit vanaf de basisschool en mijn uitstelgedrag is nu op de universiteit een groot probleem geworden. Ik heb een zelfmanagementcursus gevolgd, maar veel resultaat heeft het mij niet gegeven. Helpt het misschien voor jou om taken die je wil uitvoeren niet als moeten te zien? Dat je, als het ware, van bergen heuvels maakt?
@ Sandrissimo:
Welke bloemen heb je gebruikt bij Bach bloesem therapie? Hoe ga je je daardoor voelen?

Gepost door: Elsie | 06-04-07

@Elsie - van de bachbloesem heb ik enkel de rescue remedy, die passiflora zijn tabletjes van dokter Vogel denk ik....

Gepost door: Sandrissimo | 06-04-07

De commentaren zijn gesloten.