18-04-07

Doelstellingen

Ik was weer maar eens in de val gelopen: ik maakte mijn thesis niet meer voor mijzelf, maar voor anderen. Voor mijn vriend, mijn familie, mijn vrienden, ... kortom voor iedereen behalve voor mijzelf. En dus blokkeerde ik weer.

Ik heb nu - hoop ik - een manier gevonden om ervoor te zorgen dat ik mijn thesis weer voor mijzelf maak: ik heb mijn doelstellingen opgeschreven. En bij alles wat ik doe, stel ik de vraag "Brengt dit je dichter bij je doel of niet?" Dat zo ik toch moeten doen, want ik vergeet het meestal, waardoor ik weer maar eens tijd verspeel. Maar als ik blijf volhouden, zal die vraag een automatisme worden, en dan zal ik bewuster beslissen wat ik doe en me veel beter voelen over de gang van zaken in mijn leven. Nu leef ik te onbewust, en ik denk dat dat één van de redenen is waarom ik zo gefrustreerd ben en waarom ik het gevoel heb dat ik niet vooruitga.

Wat is één van mijn ultieme doelen (want ik heb er - zoals elke mens - meerdere)? Wel, ik wil samen met mijn vriend kinderen krijgen en een huis kopen (in welke volgorde weten we nog niet). Wat moet ik doen om dat doel te verwezenlijken? Geld hebben (om te trouwen, om de kinderen te kunnen onderhouden, om het huis te kopen), dus moet ik geld verdienen. Hoe doe ik dat? Door te werken, dus door werk te zoeken en te solliciteren. Om te kunnen werken, heb ik mijn diploma nodig (ik heb al een diploma - kandidatuur - maar ik wil mijn licentiaatsdiploma halen, ik heb al die examens niet voor niets afgelegd, he!). Om mijn diploma te krijgen, moet ik mijn thesis afwerken en afgeven. En om mijn thesis af te werken, moet ik elke dag opnieuw werken.

Mijn thesis is dus geen doel op zich meer, maar een (noodzakelijke!) stap om mijn doel te bereiken, ze is dus belangrijk, maar niet van levensbelang. Gewoon een stap die ik moet zetten om mijn doel te bereiken, niet de enige, niet de belangrijkste, maar ook niet de minst belangrijke.

En daarom moet ze af. Voor mijn verjaardag (eind juni). Punt uit. Basta. That's it. Ik wil deze stap gezet hebben, ik wil dat trapje op. Ik ben al lang genoeg op deze ladder blijven staan.

13:37 Gepost door Lena in Thesis | Permalink | Commentaren (3) | Tags: inzichten, liefde |  Facebook |

Commentaren

:) Dat is echt een truc zo oud als de straat .. Maar idd wel de meest effectieve! ! Die ik onbewust ook op mezelf toepas :) Veel succes er nog mee.

Gepost door: pixxie | 18-04-07

Ik denk dat je zo helemaal de goeie kant uitgaat!

Gepost door: Sandrissimo | 18-04-07

goed gezegd!! en als het je even niet mee zit, dit berichtje eens herlezen.
you'll get there!!

Gepost door: beate | 19-04-07

De commentaren zijn gesloten.