25-04-07

A Complaint Free World

Zojuist voor het eerst in een paar weken weer naar Oprah gekeken, en toeval of niet: het ging over geluk. Eén van de gasten was een dominee uit Kansas die een fantastisch idee had: iedereen zou moeten stoppen met klagen en zagen en gewoon gelukkig zijn. En om dit te kunnen verwezenlijken, heeft hij paarse rubberen bandjes laten maken (zoals de 'Livestrong'-bandjes van Lance Armstrong). De bedoeling is dat je het armbandje 21 dagen aan je pols draagt (linker- of rechter-, maakt niet uit), MAAR als je klaagt of zeurt of roddelt moet je het bandje aan je andere pols doen en opnieuw beginnen. En als je iemand die ook zo'n bandje draagt betrapt op zeuren en je zegt er iets over, dan moet je zelf ook opnieuw beginnen, want dan heb je geklaagd over zijn of haar geklaag. Waarom 21 dagen? Wel, als je 21 dagen lang geen enkele klacht uit, zijn je hersenen geherprogrammeerd en gaan ze ook geen klaaggedachten meer aanmaken. Volgens de dominee is daar ondezoek naar geweest, ik weet niet of dit waar is, maar ik geloof hem wel.

Ik ben al enkele maanden bezig met positief denken en zo, en ik vind dat echt heel erg moeilijk. Waarschijnlijk omdat ik nu al 23 jaar negatief denk, en dat verander je niet in een paar maanden. Maar het moeilijkste is dat ik regelmatig vergeet dat ik positief moet denken. Maar als je zo'n bandje aan je pols hebt hangen, kan je het bijna niet vergeten, of toch niet voor lang. Dus heb ik meteen zo'n bandje besteld (het is gratis) en ik heb ook bandjes besteld voor al mijn vrienden en mijn zussen. Zo kunnen zij ook gelukkige mensen worden.

Dus mensen, maak jullie borst al maar nat, want het is echt heel moeilijk om niet te klagen! Ik heb mijzelf het voorbije uur al zeker meer dan drie keer betrapt op klagen (shame on me), het gaat echt zo snel! Het is echt een automatisme bij mij, en daar wil ik vanaf.

Klachteloze wereld, here I come!

P.S. Wil je zelf zo'n armbandjes bestellen? Ga naar: http://acomplaintfreeworld.org

11:44 Gepost door Lena in Vriendschap | Permalink | Commentaren (5) | Tags: inzichten |  Facebook |

Commentaren

Hey, goed idee van die man! Maar je kan dat met ieder armbandje van die soort doen hé? Als je dan voelt dat je weer afwijkt naar klagen, dan trek je eens aan die elastieken armband en zegt tegen jezelf "snap out of it!", toch?

Gepost door: Sandrissimo | 25-04-07

ok je hebt me overtuigd
ik bestelde er ook
om te veranderen, zoals ik het wil, lijkt het me een vertrekpunt
dankjewel! x

Gepost door: abnormalia | 05-05-07

armbandjes Hallo! Ik vroeg me af of iemand een idee had hoeveel van die armbandjes er al naar Belgie waren gekomen en waar die zich bevinden. Het lijkt me interessant om met grote aantallen aan zo'n acties deel te nemen. Al is het maar om een verbondenheidsgevoel te creeëren. Groetjes.

Gepost door: lien | 23-08-07

Ik heb mijn armbandjes nog altijd niet gehad, maar ik heb er ook niet meer achter gevraagd. Ik vergeet zo'n dingen altijd. Ik ga ze gewoon opnieuw aanvragen, denk ik (als ik het niet vergeet, tenminste :-)).

Gepost door: Lena | 24-05-08

gratis Vind het idee geweldig en heb op de site gekeken maar zie armbandjes voor 1 dollar en niet gratis.
Nou gaat het me niet om die dollar maar meer om het gedoe om dat geld over te maken, dus....waar kan ik ze gratis bestellen???

Gepost door: nancy | 22-02-09

De commentaren zijn gesloten.