23-05-07

Stokje: 5 dingen die niemand van je weet

OK, niemand, dat gaan moeilijk zijn (ook al omdat ik zoveel praat dat ik niet kan onthouden wat ik al tegen wie heb gezegd - en ik heb een heel goed geheugen, dus ik praat echt wel heel veel), maar hier zijn 5 dingen die weinig mensen van mij weten.

1) Ik was vroeger in mijn tienerjaren (jeugdzonde!) een grote fan van Get Ready! en The Backstreet Boys. Niet zo'n histerisch gillende en smoorverliefde briefschrijvende fan, maar ik had (en heb) wel al hun CD's en kende alle liedjes vanbuiten. En nu komt de bekentenis: sommige liedjes vind ik nog altijd goed ...

2) Mijn laatste paar schoenen heeft zoveel geld gekost (bijna 100 Euro, en ik had dit jaar al een paar botten gekocht voor ongeveer 150 Euro) dat ik mijn vriend niet heb verteld dat ik nieuwe schoenen heb. Ze staan wel in de schoenenkast, maar ik heb mijn ander paar witte schoenen (die helemaal niet goed zitten en die ik enkel aandeed voor feesten; en nu waarschijnlijk zelfs nooit meer) in een kast gezet, dus denkt hij dat dat mijn oude paar is ... Gelukkig is hij op dat vlak een echte man en ziet hij het verschil niet tussen twee paar schoenen die toch wel heel verschillend zijn, maar wel dezelfde kleur hebben. En dat is niet de enige aankoop die ik voor hem verstop: als ik snoep koop, weet hij dat ook niet ...

3) Mijn grote droom is om schrijfster te worden, en dan nog het liefst van historische romans. Zo kan ik mijn passie voor geschiedenis combineren met mijn passie voor schrijven. Als ik werk, ga ik dus na mijn uren proberen te schrijven. Ik heb nu al enkele ideeën, maar niet de tijd, dus ja.

4) Ik ben eigenlijk gemeen en (wat ik noem) passief wraakzuchtig. Als iemand mij gekwetst heeft of mij benadeeld heeft, vergeet ik dat niet (en ik heb echt een heel goed geheugen). Ik ben bijvoorbeeld nog altijd een beetje slechtgezind op mijn nicht om iets dat gebeurd is toen ik nog in het 5e middelbaar zat en omdat ze mij -recent- mijn verloving niet gunde (omdat zij nog niet verloofd was; een paar maanden later was zij ook verloofd en opeens gunde ze het mij wel); die twee zaken gaan dus voor altijd een smet zijn op haar blazoen in mijn hoofd. En als het teveel wordt, krijg je de verwijten; en ja, ook voor dingen die jij al lang bent vergeten, maar ik niet. Ik ben een opkropper met een heel goed geheugen, dus als ik ontplof (wat niet vaak gebeurt), verlies ik de controle over mijzelf en komt alles eruit. En ik kan er zo van genieten wanneer iemand die mij vroeger heeft gepest het slecht heeft (dat is dus passief wraakzuchtig zijn).

5) Ik ben eens ontploft tegen mijn vader en toen heb ik hem in het gezicht geslagen. Het heeft heel lang geduurd eer we daar allebei over waren. En toen ik dan mijn vriend leerde kennen (enkele jaren later), heb ik mij voorgenomen om dat nooit bij hem te laten gebeuren, en daarom praten wij alles direct uit. Maar bij mijn vrienden, kennissen en familie doe ik dat nog altijd niet. Gelukkig ben ik daarna nooit meer zo erg ontploft, en bleef het bij woorden.

Voilà, nu vindt iedereen mij al veel minder sympathiek, en dan heb ik de hele gênante dingen nog niet eens verteld ... Bedankt, doctoranda! Ik geef het stokje op mijn beurt door aan Engel, Rainbowstar en mijn zus.

14:59 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

in tegendeel hihihi, ge komt nu nog sympathieker over :-)

Gepost door: watje | 23-05-07

Ik heb mijn opdracht volbracht.. =)

xXx

Gepost door: Zussie | 23-05-07

@watje: Bedankt :-)
@Zussie: Goed zo! :-)

Gepost door: Lena | 23-05-07

Jij bent ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Dat met die schoenen doe ik ook, alleen merkt mijn vent dat dus wel....

Gepost door: Sandrissimo | 23-05-07

Eigenlijk heel herkenbaar allemaal... je wordt er inderdaad alleen maar menselijker en sympathieker door!

Gepost door: Isabel | 24-05-07

Leuk om te lezen. :)

Lijkt mij ook niet eenvoudig zo vijf dingen vertellen die niemand weet maar die iedereen wel op je blog mag lezen. LoL

Gepost door: Linn | 24-05-07

Hela, bedankt voor je stokje hé! Het was even moeilijk om te weten wat ik nu wel en wat ik nu niet kon schrijven, maar het is me gelukt! Enne, ik ben ook wel wraakzuchtig hoor. Is niet meer dan terecht. Hu!

Gepost door: Engel | 25-05-07

Bedankt voor het stokje. Heb het op mijn blog gezet, maar ik denk dat jij een van de weinige mensen bent die alles dat er op stond al wist.

Ik heb je niet minder graag wegens deze dingen, natuurlijk niet. Ik bewonder je zelfs nog meer omdat je zo'n 5 dingen aan de wereld wilt vertellen!

Gepost door: Rainbowstar | 03-06-07

De commentaren zijn gesloten.