06-07-07

Kroniek van een woedende thesisstudent

Mijn promotor heeft het weer gedaan. Hij heeft weer gezegd dat ik in januari moet afgeven. Hier is zijn mail: "beste Lena, hieronder wat antwoorden. het probleem met je timing is echter dat volgende week de verlofperiode begint en dat de verhandeling moet worden neergelegd de laatste dag van juli. Ik zie geen mogelijkheid meer om je tekst nu nog van commentaar te voorzien, noch om de komende drie weken nog teksten te lezen. Ik zou je willen suggereren eens te informeren bij het secretariaat omtrent de januarizittijd. Op die manier kunnen mijn collega (je promotor) en ik zelf nog wat commentaar geven op je tekst. M. vr. gr." En de antwoorden die hij daarna gaf, waren ook niet echt helpend.

Ik ben echt zo verschrikkelijk boos! Ik kan niet afgeven in januari omdat ik dat niet MAG! Je mag je jaar geen vier keer opnieuw doen! En ik kan het ook gewoon niet aan, emotioneel en fysiek niet! Ik ga er nu al bijna aan onderdoor. Trouwens, de thesissen van de andere twee studenten die samen met mij begonnen zijn heeft hij ook niet gelezen! Dus hij kan de pot op, tot die conclusie ben ik gekomen na een uur gebeld te hebben met één van mijn vriendinnen (waarvoor ik haar heel erg dankbaar ben).

Ik heb zojuist (echt: mail kwam toe om 11.25u!) een nieuwe mail van hem gekregen, waarin hij schrijft dat hij met mijn copromotor heeft gesproken (die volgens hem mijn promotor is, wat een leuke manier om de verantwoordelijkheid op iemand anders af te schuiven, vind je niet?) en dat als ik denk dat ik mijn thesis tegen 31 juli kan afkrijgen, ik dat ook moet doen. Hij kan daarover niet in mijn plaats beslissen.

Heeft mijn promotor twee persoonlijkheden? Of verandert hij zo snel van gedachten? Kon hij dan niet wachten om de eerste mail te sturen? Dan had ik geen huilbui en bijna-paniekaanval gekregen! Jaja, je hoeft duidelijk niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn. Bewijs geleverd!

Ik heb maandag een afspraak met mijn copromotor (die dus ook mijn promotor is) en daarna met mijn begeleidster van Studieadvies, ik ga daar vragen wat ik kan doen tegen mijn promotor (want officieel is hij dat wèl!), en wat ik kan doen als hij mij eventueel zou buizen (als ik dat tenminste onterecht vind na het lezen van zijn commentaar).

Maar kans op een buis of niet, ik geef toch af! Voor mijn eigen gezondheid en mentale toestand, want zo kan het echt niet langer.

Commentaren

Als ik jou was, zou ik in ieder geval een klacht indienen bij een ombudsman of vertrouwenspersoon van je faculteit, c.q.universiteit.
De handelwijze van je promotor is onverantwoor en volgens mij laakbaar.
Sterkte!

Gepost door: Rem | 06-07-07

@Rem Ik heb ook al aan de ombudsdienst gedacht. Maar de ombudsman voor mijn faculteit is, je raad het al, mijn copromotor. Ik kan dus enkel terecht bij de algemene ombudsman.
En daar komt dan nog bij dat mijn promotor mij punten moet geven, en een klacht indienen is gewoon vragen om gebuisd te worden. Nu heb ik nog een kans om erdoor te zijn, en die wil ik niet verspelen.
Het ligt allemaal nogal delicaat (vooral aangezien mijn promotor een aantal jaren Decaan geweest is ...) en ik wil geen risico's nemen. Daarom ga ik eerst overleggen met mijn begeleidster van Studieadvies voor ik reageer.
En sorry voor de vele posts, maar er is iets mis met Skynet, vrees ik. Wanneer ik kan, haal ik de dubbele eraf.

Gepost door: Lena | 06-07-07

Beste Lena,
Volgens mij heeft je promotor tussen de eerste en de tweede mail beseft dat je eigenlijk niet meer mag meedoen. Eigenlijk is het dus misschien nog niet zo slecht dat hij toch nog akkoord gaat (tweede mail).
Ik zou gewoon een heel vriendelijke mail terugschrijven waarin je uitlegt dat het eigenlijk niet meer gaat in januari, en dat je weet dat het moeilijk is voor hem je te helpen, maar dat het je enige mogelijkheid is enz... En je nog wat excuseren hier en daar (ook al is het jouw schuld niet...).
Op het secretariaat weten ze normaal wie promotor en wie copromotor is...
Hoe was het bij je copromotor ? Wat hebben ze aangeraden op studieadvies
groetjes
sara

Gepost door: DDM | 09-07-07

Altijd vriendelijk blijven in je tegenreactie, en vooral indienen die thesis. Je zal zien dat het je echt gemoedsrust zal geven. Ik wens je echt alle succes toe en duim voor je! Je kunt het!!!

Gepost door: Isabel | 09-07-07

Vooral kalm blijven en toch afgeven zou ik zeggen...

Gepost door: Sandrissimo | 10-07-07

thx voor je reactie op mijn blog. :-)
gewoon afgeven eind juli! daar ga ik ook voor.
ik duim heel hard voor jou dat alles goed is.

Gepost door: beate | 11-07-07

Het lijkt wreed oneerlijk!! Maar ben wel akkoord met DDM, waarschijnlijk had hij na de eerste mail niet door dat het niet meer kon.

Maar toch, zoiets is ongehoord en zou echt wel niet mogen gebeuren. promotors moeten je juist helpen slagen, niet je steeds tegenhouden!

Gepost door: Rainbowstar | 12-07-07

De commentaren zijn gesloten.