27-07-07

Eerste versie

Het was maandag zover: paniek.  Eigenlijk was het zondag al begonnen, toen mijn vriend één avond thuis was van kamp (de jongere takken vertrokken later dan de oudere, dus hij heeft leiding naar huis gebracht om met de nieuwe leden op de bus te zitten).  Ik denk dat alle schuldgevoelens die ik had terugkwamen toen ik hem zag, zeker aangezien ik niet echt een productieve week achter de rug had.
Ik ben dus beginnen huilen, hij heeft mij getroost, maar het mocht niet baten: 's nachts wakker geworden (paniek), en hij heeft mij weer mogen troosten.  's Morgens was het dan nog altijd niet over, dus naar Studieadvies gegaan.  Daar heb ik ontdekt waarom het niet ging: het moest, het was mijn laatste kans, als mijn thesis nu niet af is, geraakt ze nooit af, ...  Niet echt helpende gedachten, dus.  

Vanaf maandag denk ik dus zo: "Dit is de eerste versie van mijn thesis, en eigenlijk is die al af.  Ik moet dus enkel van versie 1 versie 1bis maken, met een inleiding, een conclusie en een minimum aan historische kritiek.  Versie 2 is voor december, maar ik wil versie 1 afgeven op 31 juli, voor mijzelf, mijn familie en mijn vriend."  En dan kan ik zeggen dat mijn promotor mij gebuisd heeft ...  En (zoals een vriendin van mij zei) als ik nu iets afgeef, gaat de decaan meer geneigd zijn om mij toe te laten tot de decemberzittijd, omdat er dan een bewijs is dat ik al veel heb gedaan. 
Het gaat niet veel beter (werkgewijs), maar ik heb toch al geen paniek meer.  Ik ga nu nog wat doorwerken, zodat ik nog wat inhaal, en morgen ga ik veel meer moeite beginnen doen, want dan wordt het spannender (en dan hoop ik dat het ook beter gaat met mijn concentratie).  De voorbije dagen heb ik altijd iemand bij mij gehad, zodat ik niet alleen thuis ben overdag.  Zonder die persoon was ik al lang ingestort, dus P.: Bedankt!  En ook iedereen die mij via deze blog aanmoedigt bedankt, het doet echt heel veel deugd.  

En wat versie 1 betreft: we hopen op een 10, maar vrezen voor een buis ... en toch gaan we door en geven we af! (You'll never know ...) 

Commentaren

Gewoon proberen er het beste van te maken, moed houden hoor!

Gepost door: Sandrissimo | 28-07-07

ik ga heel hard duimen voor die 10.
doe dat nog goed, eh, meid!

Gepost door: beate | 29-07-07

Komaan, niet op een buis rekenen hé!!! Het komt wel ok, gewoon indienen en er zal meteen een pak stress van je afvallen. Go!!!

Gepost door: Isabel | 30-07-07

ik hoop dat alles in orde is gekomen.

Gepost door: beate | 31-07-07

Geen dank, we staan allemaal achter jou!

Gepost door: Isabel | 31-07-07

Ik volg je blog al een tijdje en ben benieuwd of het ondertussen alsnog eens afgeraakt. Ik ben momenteel ook heel druk bezig met mijn thesis en vrees ook dat de mijne niet gaat afgeraken voor tweede zit. Volgens mij lijd ik ook aan extreem uitstelgedrag en herken me ook aan het perfectionistisch gedrag. Ik heb nog vier weken tot de deadline en heb nog maar een 5tal paginas. Mijn promotor vertrekt binnenkort dan nog eens op vakantie en eigenlijk moet hij dan alles binnen hebben. De officiële deadline is echter eind augustus en ik ga hem tegen dan proberen af te werken... hopelijk lukt dat (want ik zit ook met één herexamen) ik weet dan wel niet of ik mag afgeven, want bij ons moet de promotor tekenen. Ik leef erg met je mee! en duim voor u ! Hopelijk is versie 1 de direct de goeie !


Gepost door: Girrie | 01-08-07

De commentaren zijn gesloten.