24-05-08

Update

Lang geleden, veel te lang geleden, ik weet het.  Sorry.  Ik zal het nooit meer doen (hoop ik). 

Even een update, dus.  Ik werk voor EBL, op de dienst T&D en ik vind het echt super!  Geen uitstellen meer (kan niet door de sociale controle, zalig gewoon!), ik heb supertoffe collega's (gemiddelde leeftijd ligt rond de 30 jaar) en het werk is heel gevarieerd.  Ik werk er nu iets meer dan een maand, maar ik lig al zo goed in de groep dat het lijkt dat ik daar al zeker een half jaar werk.  Jaja, geluk kan soms heel simpel zijn.  

Wat heb ik voordien gedaan?  Wel, nadat mijn thesis af was, heb ik vakantie genomen.  Een hele maand augustus heb ik niets gedaan.  Wat ik natuurlijk kotsbeu was na twee weken, maar ik heb wel doorgezet Knipoog
Vanaf september 2007 ben ik dan beginnen werken, als werkstudent aan de universiteit waar ik gestudeerd heb (ik had mij ingeschreven voor 2 vakken in een Manama).  Dat werk duurde tot begin april 2008, 7 maanden dus.  Het was saai, maar ik werd betaald.  En ik werkte voor 2 toffe doctoraatstudenten (en met 1 van hen kon ik heel goed opschieten, we werkten elke week samen en dat ging heel goed. Dat waren leuke woensdagen Smile), mijn andere collega's waren ook heel sympathiek; maar zoals ik al zei: het werk zelf was doodsaai.  Echt.  

Nadat ik al het werk dat ik moest doen gedaan had (en dan nog eens sneller dan ze voorzien hadden, I'm simply the best!), ben ik 1 week werkloos geweest.  Dus: werkloos vanaf maandag, sollicitatiegesprek op vrijdag, en op diezelfde vrijdag weten dat je de woensdag erna kan beginnen.  Niet slecht, he, voor iemand met een diploma in de Letteren en Wijsbegeerte?  En iedereen maar vrezen dat ik niet aan werk zou geraken!  Puh!  ("Eikes, geschiedenis, wa kunt ge daar meer doen?") In your face! Tong uitstekend (Moest er even uit.)

Nu ben ik dus bezig aan mijn proefperiode.  Tot in oktober.  En als ze dan nog altijd tevreden zijn over mij, heb ik vast werk.  Voor een jaar Smile.  En dan daarna misschien voor altijd (of voor nog een jaar en dan daarna voor altijd).  Het ziet er dus heel goed uit, vooral omdat ik het werk graag doe en mijn collega's toffe mensen zijn.  Ik zit dus heel goed, niet waar ik gedacht dat ik zou zitten (had niet eens aan EBL gedacht tijdens mijn studies), maar dat maakt niet uit.  Ik ben gelukkig, en da's wat telt. 

Hoe zit het nu met die procrastinatie?  Wel, ik ben er nog altijd niet van verlost, en zal dat ook nooit zijn.  Sollicitatiebrieven verstuurde ik altijd op het allerlaatste moment (meestal via mail op de laatste dag) en de voorbereiding van de gesprekken deed ik ook altijd pas de avond voordien. 
Op mijn werk stel ik niets uit, maar dat komt, denk ik, omdat ze mij altijd kleine taakjes geven.  Ik zie het vooruitgaan, ik zie het hoopje kleiner worden en ik heb altijd het gevoel dat ik iets afgewerkt heb.  Het is heel leuk om taken te kunnen schrappen, om te kunnen zeggen: "Het is gedaan.  Hebben jullie nog iets voor mij?"  En echt perfect voor iemand zoals ik.  Geen enkele taak is onoverkomelijk.  Geen enkele taak is zo groot en belangrijk als een examen afleggen, of een taak schrijven, of een thesis.  Maar ik denk nu ook wel: "Als ik een thesis kan schrijven, dan kan ik alles!" 

Het afwerken van mijn thesis heeft mij dus heel veel zelfvertrouwen bezorgd, juist omdat ik er zoveel problemen mee had.  Het was het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen, en ik heb het gedaan.  Ik heb nu een leven pre-thesis en post-thesis, en mijn leven post-thesis is veel leuker. 

Zoals ik al zei, ik ben gelukkig.  

11:40 Gepost door Lena in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: procrastinatie, geluk |  Facebook |

Commentaren

Hi Lena,

Zalig om hier eindelijk nog eens iets te lezen. Ik vroeg mij al een hele tijd af hoe het nu met je gaat. Fijn dat het zo goed gaat en dat je zo snel werk gevonden hebt, zelfs met een diploma geschiedenis. Het kan mij alleen maar hoop geven. Hehe, al loopt het hier momenteel wel allesbehalve goed met de thesis.

Hopelijk krijgen we weer af en toe iets te lezen?

Gepost door: Linn | 24-05-08

Tof nog eens van je te horen, en zeker dat het zo goed gaat (ex-doctorandamama), Ben op het ogenblik vreselijk aan het uistellen. Wil eigenlijk opruimen tegen dat manlief thuiskomt. Enfin. ..

Gepost door: Bright | 03-06-08

jeeej! lena is back! en hoe!! ik ben echt content voor u. :-)

Gepost door: beate | 06-06-08

De commentaren zijn gesloten.